We maken gebruik van milieuvriendelijke gewasbescherming
De wetlands reduceren onze ecologisch voetafdruk
De waterplanten en het riet filteren en zuiveren het afvalwater

Zorg voor milieu

Minimale belasting van milieu en mens staan centraal

Zorg voor milieu

We werken continue aan het optimaliseren en verbeteren van het productieproces van de rozen van Rosa Plaza. Hierbij staat een minimale belasting van milieu en mens centraal. We maken gebruik van natuurlijke gewasbeschermingsproducten en natuurlijke vijanden tegen insecten. Tevens testen we een vooruitstrevende milieuvriendelijke vernevelingsmethode en zuiveren water via wetlands.

Milieuvriendelijke teelt met natuurlijke vijanden en natuurlijke gewasbeschermingsproducten
Een mooi voorbeeld hiervan is de manier waarop wij ziektes en plagen proberen te controleren via IPM (Integrated Pest Management) programma’s. Door het gebruik van natuurlijke vijanden tegen verschillende insecten hebben wij het gebruik van chemische middelen met 50% kunnen reduceren.

Nieuwe volledig milieuvriendelijke vernevelingsmethode
Ook proberen wij steeds meer chemische middelen te vervangen met natuurlijke producten, welke volledig milieuvriendelijk zijn. Op dit moment doen wij uitgebreide testen met een nieuwe volledig milieuvriendelijke vernevelingsmethode om schimmelziektes als Botrytis en Meeldauw te reduceren.

Natuurlijke waterzuivering via wetlands
De aangelegde waterbedden naast onze kwekerij, gevuld met waterplanten en riet filteren en zuiveren het afvalwater. Op deze manier reduceren we onze ecologisch voetafdruk.