In Ziway te Ethiopië kweken we onze rozen
Onze kwekerij AQ Roses ligt in een prachtige omgeving
De rozen kweken we op een oppervlakte van 38 ha.
Rozen sorteren: alleen A1 kwaliteit vervoeren we naar Nederland

Onze kwekerij

AQ Roses in Ethiopië

Onze kwekerij

Midden in een schitterende omgeving, aan Lake Ziway te Ethiopië, staat onze kwekerij AQ Roses. Op een oppervlakte van 38 ha kweekt AQ Roses zowel groot- als middelgrootbloemige rozencultivars in kassen. Alle rozen die AQ Roses kweekt, verkopen we onder de merknaam Rosa Plaza.  De belangrijkste peilers voor het kweken van onze rozen: kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Én met oog voor milieu en sociale aspecten. 

Waarom rozen telen in Ziway?
Ziway ligt op een hoogte van 1670 meter. Het klimaat in Ziway is ideaal om jaarrond rozen groot- en middelgrootbloemige rozen met een uitstekende kwaliteit te kweken. We kweken zonder verwarming of koeling van de kassen. En in vergelijking met andere teeltgebieden in Oost-Afrika heerst er in Ziway een droog klimaat met een zeer lichte regentijd. Botrytis voorkomen we hier grotendeels door.

Aandacht voor milieu en maatschappij
AQ Roses neemt duurzaam en sociaal verantwoord produceren al jaren erg serieus. Onze kwekerij behoort tot de meest toonaangevende Afrikaanse rozenkwekerijen op gebied van kwaliteitsrozen en sociale omstandigheden. Met de overtuiging dat we goede kwaliteit alleen bereiken door goede arbeidsomstandigheden. De certificeringen die dit erkennen, hebben we met trots behaald.

Meer over het sociale aspect van onze kwekerij en de behaalde certificeringen leest u op deze site.